Környezettudatos fűtés

Mitől is tekinthetjük az elektromos fűtést környezet tudatos megoldásnak?

A válasz nagyon egyszerű. Ha tudatosan tervezzük meg otthonunk fűtését, érdemes hosszútávon gondolkodni. A villanyfűtés esetén gondolhatunk arra, hogy akár egyből, akár később de napenergia segítségével látjuk el árammal az otthonunkat.

Sok esetben tanakodnak az emberek, megéri-e a villanyfűtés, olcsóbb-e?

Ez egy összetett kérdés. Alapjában véve a fűtés költsége nem kedvezőbb, hiszen a vinyszámlán jelentekzni a fog a többletköltség. DE! Amikor egy központi fűtést építünk ki otthonunkban, (akár vegyes tüzelés, akát gáz üzemről beszélünk) komoly költségekkel jár a rendszer szakszerű terveztetése, a csőhálózatok kiépítése, majd végül maga a kazán, ami biztosítja a melegvizet. Ez egy nagyon komoly beruházás és igen költséges. Ráadásul később az üzemeltetési költség is magas.

Szemben a fentiekkel, a villanyfűtés esetében (megfelelő elektromos hálózattal ellátott háztartásban) a megfelelő helyre kell helyezni a paneleket, áram alá helyezni és működtetni. Nincs drága kiépítési költsége és csak a fűtőtestet kell megvásárolni.

Vehetünk egy harmadik esetet is, amiko a villyanfűtés kiépítésével egyidőben kerül kiépítésre a napelem rendszer kiépítése is. Ez komoly beruházás az elején, majd ha megfelelően lett kiszámítva minden pontja a fűtésnek, akkor rezsimentesen lehet használni azt az energiát, ami semmilyen károsanyag kibocsájtással nem jár.

Egyszóval a villyanfűtés megoldások, egyszerűbbek, költséghatékonyabbak és környezettudato megoldások. Óvjuk együtt környezetünket, használjuk ésszerűen az energiát!