Miként válasszon NOBO elektromos fűtőpanelt?

NOBO elektromos fűtőpanel vásárlása előtt érdemes végig gondolni néhány fontos tényezőt. Ezek a tényezők azok, amik minden háztartásban mások, így csak ezek figyelembe vételével lehet kiválasztani az ideális elektromos fűtőpanelt.

1) helyiség mérete:

Határozza meg a helyiség alapterületét, majd a belmagasságot is. A NOBO elektromos fűtőpanel esetében (csak úgy, mint általában az elektromos fűtőpaneleknél) abból kell kiindulni, hogy mekkora légköbméter a kifűtendő helyiség.
Előfordulhat, hogy a megfelelő hőmérsékelt (ez szintén egyedi érték) eléréséhez, egy helyiségen belül akár több készülék elhelyezése szükséges.

2) falszerkezet/szigetelés:

Ez a tényező szintén fontos szerepet játszik a NOBO elektromos fűtőpanel megfelelő tipusának kiválasztásához.
A régi és rosszul szigetlet épületek esetében sokkal nagyobb teljesítményre lesz szükség, mígy a szigetelt/vastag falazatú épületek esetében, ahol a nyílás-zárók is szigetelve vannak, sokkal ideálisabb a hőáramlás és lényegesen kisebb teljesítménnyel is elérhető a kívánt hőfok.
Példaként itt megemlíteném, hogy általánosságban számolhatunk 30kW/m2-rel a jól szigetelt helyiségben, míg egy szigeteleltlen falazatnál ez akár 25%-kal is több lehet, vagyis 40kW/m2.

3) fűtőpanelek elhelyezkedése:

Érdemes már a tervezésnél figyelembe venni az ablakok és lehetséges huzat elhelyezkedését. Ideális esetben az ablakoknál keletkező lefelé áramló hideg miatt ajánljuk az ablak alatt elhelyezni a NOBO elektromos fűtőpanelt.

4) tartson rá egy kicsit:

Ha fenti iránymutatások alapján/vagy szakértő, segítő kollégánk támogatásával sikerült kiszámolni a NOBO elektromos fűtőpanel ideális teljesítményét, ajánlatos kicsit rátartani a kapott értékre, ezáltal bebiztosítjuk a rendszert.

Amennyiben a tervezés bármely szakaszában segítségre lenne szüksége, keressen bennünket bizalommal.